Laura Carpier | Béatrice Staffeleu

ELPH-Coaches

Maak je klaar voor een leven
in tevredenheid!

De Elementen

Elph gaat ervan uit dat de mens uit 4 scheppingselementen bestaat die met elkaar in evenwicht moeten komen. Het vijfde element is Leven. Bij elk scheppingselement horen Elph-voltooiingsprincipes: zij tonen de toestand van balans in de bij dat element horende levenskwaliteit.

Aarde

Het element aarde als de eerste energie van de schepping staat voor de pure capaciteit aan beschikbare bronnen van bijv. een planeet, een persoon, een boom of een tuin. Het laat alleen zien, hoeveel vormbare grondstof beschikbaar is voor de individuele creatie zonder enig oordeel over het type of de kwaliteit van deze massa. Het element aarde is volledig toegankelijk voor de mens zodra de voltooiingsprincipes van schoonheid en wijsheid in balans zijn. Wanneer dit gebeurt, herkent de mens zijn eigen scheppingskracht en begint hij de hulpbronnen in zichzelf te zien en te gebruiken. Hij zoekt ze dan niet meer buiten zichzelf.

Water

Het element water als de tweede energie van de schepping, staat voor het zinvolle en verantwoorde gebruik van de beschikbare hulpbronnen: hoe en op welke manier het beschikbare potentieel wordt gebruikt of bestaande bronnen worden verspild of tot groei en bloei worden gebracht. Het element water is volledig toegankelijk voor de mens op het moment dat de voltooiingsprincipes van rijkdom en vrijheid in balans zijn. Wanneer dit is gebeurd, begint de mens zijn beschikbare waarden te cultiveren en te vergroten en deze zonder angst te delen omdat hij zijn vrede heeft gevonden. Hij stopt met het streven naar meer, buiten zichzelf.

Vuur

Het element vuur als de derde scheppingsenergie staat voor het vermogen om te herkennen hoe de individuele elementen zich met elkaar kunnen verbinden of hoe bestaande verbindingen zodanig kunnen worden veranderd dat er iets nieuws uit voort kan komen. Het staat ook voor het vermogen om te herkennen hoe bestaande verbindingen kunnen worden vernietigd. Het element vuur is volledig toegankelijk voor de mens wanneer de voltooiingsprincipes van vertrouwen en vreugde in balans zijn. Wanneer dit gebeurt, opent de deur naar de hoogste scheppende wil zich bij de mens en geeft hem het zelfvertrouwen en de levensvreugde om een nieuwe, harmonieuze wereld te bouwen en te behouden. De mens verliest dan het verlangen naar gewelddadige verandering of vernietiging.

Lucht

Het element lucht als vierde energie van de schepping, staat voor de manier waarop de drie elementen aarde, water en vuur met elkaar zijn verbonden. Lucht is het element, dat de constructiviteit of de destructiviteit van de hele wereld bepaalt. Het is het cruciale element dat de betekenis of het doel van een creatie bepaalt. Het element lucht is volledig toegankelijk voor de mens, wanneer de voltooiingsprincipes licht en liefde in evenwicht zijn. Wanneer dit gebeurt, komen aarde, water en vuur bij elkaar en krijgt de mens toegang tot het hoogste bewustzijn van zijn ervaren wereld. De mens begint zijn leven waarachtig te ervaren als een spel van het bewustzijn. Het leven van deze persoon is vol met nieuwe mogelijkheden op alle niveaus van Zijn.

Leven

Het vijfde element van het leven is de kwintessens van de interactie van de vier andere elementen en staat voor de individueel waargenomen werkelijkheid van de mens. Het bepaalt hoe het individuele van de mens de realiteit van moment tot moment ervaart. Tenzij alle vier de elementen in balans zijn, verandert het bewustzijn voortdurend en lijkt niet tastbaar of stuurbaar te zijn, laat staan compleet. Het vijfde element wordt altijd in de mens gerealiseerd, ongeacht het ontwikkelingsniveau van het menselijk bewustzijn. De mens, hoe zijn levensomstandigheden ook zijn, ziet zijn leven altijd als zijn absolute realiteit. Het leven kan echter pas volledig worden ervaren, wanneer de andere vier elementen zijn gerealiseerd en de mens, door zelf gewaar-zijn, zijn leven als een spel van bewustzijn heeft herkend.

Bron: elph-source.net/nl/scheppingselementen